Formularer

 

 

Udbetaling med og uden Nem id

CS Fonde har nu åbnet mulighed for at bede om delhævning eller ophævelse af konto - via Nem id.

Skulle du have brug for, at delhæve uden brug af Nem id, kan du stadig benytte formularen, som skal udfyldes, printes ud og underskrives. Du kan scanne den ind til mail, eller sende den med almindelig post.

Alle sumudbetalinger vil blive udbetalt til din Nem konto.

Du kan delhæve op til 200.000,- kr. på din aldersopsparing eller 300.000,- kr. på din Kapitalpension uden opsigelse. Dog minimum 50.000,- kr. Det ønskede beløb vil blive overført til din Nem konto i løbet af 7 bankdage. Ønsker du at hæve mere end de nævnte beløb, kan du  se opsigelsesregler mm her.

Du kan læse mere om reglerne for udbetaling af småkonti her

Du kan læse mere om rateudbetaling af din arbejdsmarkeds-/tillægspension her

Har du tekniske problemer med at benytte Nem id?

Begunstigelse

denne formular, kan du ændre i begunstigelse af dine pensioner. Du kan læse mere om regler for begunstigelse her. Vær særligt opmærksom på, at begunstigelsesregler for pension og forsikring ikke er ens. Se information om begunstigelse af forsikringer i CS her.

Hvis du ikke indsætter begunstigede, vil de almindelige begunstigelsesregler træde i kraft.

Det er gebyrfrit, at indsætte og ændre i begunstigelse.

Skift af risikoprofil

denne formular kan du anmode om ændring af din risikoprofil. CS Fonde skal have din anmodning i hånden senest 15 dage før d. 1. i efterfølgende måned.

Du vil modtage et bekræftende brev fra CS Fonde, med almindelig post, på din anmodning.

Vil du læse mere om risikoprofiler, kan du klikke her.

Det er gebyrfrit at ændre risikoprofil.

Skilsmisse

Denne formular, kan du benytes til deling af kapitalpensioner og aldersopsparinger ved skilsmisse. Her kan du læse mere om deling af kapitalpension og aldersopsparing ved skilsmisse. Her kan du læse mere om forhold omkring Arbejdsmarkeds-/tillægspension ved skilsmisse.

 

Det er gebyrfrit, at dele pensioner mellem tidligere ægtefæller. Der skal dog betales det årlige kontogebyr på begge de oprettede konti.

Overførsel af pension fra andre selskaber til CS Fonde

Denne formular kan du benytte hvis du ønsker, at overføre private pensioner eller pensioner fra tidligere ansættelser til CS Fonde. Husk, at læse side 2 i formularen med oplysninger om hvad vi kan modtage. Du er altid velkommen til at ringe og rådføre dig med os, inden du beslutter at flytte dine ordninger.

Det kan også anbefales, at benytte www.pensionsinfo.dk for nærmere information.

CS Fonde modtager ordninger, uden omkostninger for vores opsparer. Vær dog opmærksom på, at der ofte er en omkostning forbundet med frigivelse af ordningen fra det afgivende selskab.

CS Fonde kan IKKE modtage livrenter

Frivillig indbetaling

Hvis du er ansat i forsvaret, har du mulighed for at indbetale til arbejdsmarkeds-/tillægspension i CS Fonde. Forsvaret trækker det ønskede beløb fra din løn, inden udbetaling til dig - og indbetaler beløbet til din ordning i CS Fonde.

Hvis du har en eksisterende ordning, skal du benytte en af nedenstående to formularer:

Forsvaret Indbetaling på eksisterende ordning

Beredskabet Indbetaling på eksisterende ordning

Hvis du ikke har en ordning i CS Fonde, men er ansat i forsvaret, og ønsker at indbetale frivilligt på en ordning kan du benytte en af de to nedenstående formularer. Dine overenskomstbestemte indbetalinger vil altid gå til den pensionskasse der er besluttet i din organisation, og kan ikke indbetales til CS Fonde.

Forsvaret Oprettelse af arbejdsmarkedspension i CS Fonde

Beredskabet Oprettelse af arbejdsmarkedspension i CS Fonde

Alle indbetalinger vil indgå under de til enhver tid gældende regler for arbejdsmarkeds-/tillægspension i CS Fonde.Herunder udbetalingsregler og rådighedsforhold

Alle indbetalinger der tilgår CS Fonde, vil blive indrapporteret til SKAT. Du skal derfor ikke selvangive dine indbetalinger, uanset om det er overenskomstmæssige eller frivillige indbetalinger.

Du kan dog ændre i din forskudsopgørelse, hvis du ønsker fradrag/bortseelsret af dine frivillige indbetalinger i indeværende år.